-->

Kádár vitézre emlékeztek

Berettyóújfalu egyik fontos emléknapja szeptember 23-a, amikor az Erdélyre törő török seregekkel szembeszálló Kádár vitézre emlékezünk.

A város arculatát meghatározó, a főtéren álló lovasszobor, az évszázadokon át fennmaradó mítosz és az abból született népballada szellemi örökségére emlékeztet. Török Péter, a Bihari Múzeum vezetője beszédében Kádár vitézről emlékezett meg.A Kádár vitéz emléknapon Berettyóújfalu Város Önkormányzata, a Berettyó Kulturális Központ, a Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület is helyezett el koszorúkat a mementót állító szobor tövébe.

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu