Print this page
-->

Jó helyre került az adomány

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 2020. április 15-én városi segélyalapot hozott létre, a járványügyi és veszélyhelyzet alatt, illetve annak következtében bekövetkező lakossági és közösségi problémák enyhítése érdekében.

A segélyalapba elsőként az eredetileg a polgármester és az alpolgármester költségtérítésére szánt összeget fizette be az önkormányzat. Az elkülönített bankszámlára a nagylelkű támogatók eddig összesen 1.389.201 forintot utaltak. A segélyalapba eddig befolyt összeg felhasználásáról a Képviselő-testület 2020. szeptember 24-i ülésén döntött.
A határozat értelmében a rendelkezésre álló pénzeszköz felhasználásával az Önkormányzat intézményei, valamint az egészségügyi alapellátást nyújtó rendelőintézet részesül a járvány elleni védekezéshez szükséges egészségügyi felszerelésekből, berendezésekből és fertőtlenítőszerekből.
Első körben fertőtlenítőszereket és automata kézfertőtlenítő adagolókat adtunk át a Bihari Szociális Szolgáltató Központ, illetve a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményei, továbbá a háziorvosi és gyermekorvosi rendelők részére.
Az érvényben lévő járványügyi készültség, a járvány elleni védekezés jelenleg is, és sajnos úgy tűnik, a jövőben is komoly többletterhet ró az Önkormányzatra. Éppen ezért a fizetési számla a továbbiakban is él, melyre várjuk azon magánszemélyek, vállalkozók, cégek, közösségek felajánlását, akik tudják ilyen módon is támogatni a védekezés valamilyen formáját.

A fizetési számla adatai:
Az elkülönített bankszámla neve:
BERETTYÓÚJFALU VÁROS – SEGÉLYALAP
Számlavezető:
Takarékbank Zrt.
Bankszámlaszám:
60600242-00645618
Számlatulajdonos neve:
Berettyóújfalu Város Önkormányzata
Számlatulajdonos címe:
4100 Berettyóújfalu Dózsa György u. 17-19

Az Önkormányzat a város valamennyi polgára nevében tisztelettel megköszöni a támogatásokat, melyek révén sokan példát mutattak a közösség iránti felelősségvállalásból.