-->

Kezdődik a fürdő felújítása

Sajtótájékoztatón jelentette be Vitányi István országgyűlési képviselő és Muraközi István polgármester, hogy hamarosan a munkaterület átadásával elkezdődik a Bihar Termálliget gyógyászati célú fejlesztése.

A Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. több mint két milliárd forintos támogatásával, az önkormányzati önerő biztosításával és egy INTERREG RO-HU pályázat felhasználásával két és félmilliárd forint összköltséggel készül el a teljes fejlesztés 2022 tavaszára. A sajtótájékoztatón Vitányi István úgy fogalmazott, a város és a térség számára egy jelentős beruházás veszi kezdetét. Az országgyűlési képviselő elmondta, október 25-én írták alá a támogatói okiratot, mely a beruházás költségének 93%-át nyújtja.  


Funkcióbővítést jelent a strand számára a gyógyászati részleg kialakítása és a wellness szolgáltatások bővítése is. Arról is szólt Vitányi István, hogy az utóbbi időben nagyon sok fejlesztés valósult meg a városban, amelyek a turisztikai vonzerő emeléséhez járulnak hozzá, a fürdő fejlesztése azonban azért is emelkedik ki ezek közül, mert bevételt is jelent, egy termelő beruházás. A jövőbeni tervek között szerepel még egy 25 szobás apartmanház építése is a strand területén.
Az országgyűlési képviselő kitartó munkájának köszönhetően érkezett a térségbe ez a több mint két milliárd forint – mondta Muraközi István. Berettyóújfalu polgármestere a kormánynak is köszönetet mondott, hogy a koronavírus járvány ideje alatt is fontosak számára a beruházások ösztönzése.


Arról is szólt Muraközi István, évtizedes vágya Berettyóújfalunak a termálfürdő gyógyfürdővé minősítése, amire ez a fejlesztés lehetőséget ad. Az elsődleges cél, hogy a gyógyterápiás és egészségmegőrző, egészségfejlesztő, szolgáltatások az év teljes időszakában igénybe vehetőek legyenek. A polgármester azt mondta nem csak az épület átalakítása, hanem bővítése is meg fog történni. A jelenlegi alapterület majdcsak 600 négyzetméterrel bővül, fedett gyógyvizes medence épül, korszerűsödnek a földszinti öltözők, a wellness blokk. Az emeleten a Gróf Tisza István Kórház gyógyászati egység kap helyet járóbeteg szakellátás keretében. Itt fizioterápiás kezelések, mágnesterápia, gyógytorna, gyógymasszázs, balneoterápiás, hidroterápiás kezelések, szénsavas kádfürdő, iszapkezelések, víz alatti torna, súlyfürdő, nappali szanatóriumi ellátás vehető igénybe. A polgármester említést tett arról is, hogy a beruházás eredményeképpen egy egységes turisztikai arculattal és ajánlattal felkerülhet Berettyóújfalu az ország turisztikai térképére, és ennek a helyi vállalkozók, szolgáltatók is nyertesei lehetnek.


A jelenlegi adatok és számítások alapján egy évben a nappali szanatóriumot 18 ezer fő veszi igénybe, és a szolgáltatások bővülésével ez a szám is nőni fog,  éves szinten 25 ezer vendég fogadására készülhet a gyógyászati rész – mondta el Muraközi István.

 

Részletek a vasárnapi Helyi Aktuálisban

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu