-->

„Menaságra repülj…” - Faragó Annamária a Bihari Polgári Estéken

A Magyar Kultúra Ünnepe rendezvénysorozat záró rendezvénye és a Bihari Polgári Esték nyitó eseménye volt egyben a január 24-én este bemutatott „Menaságra repülj…” című film vetítése.

Faragó Annamária dokumentumfilmes írónak ez már a harmadik filmje a témában, csángókról, székelyekről is forgatott. Faragó Annamária, -aki részt vett a filmes esten- a vetítés előtt előadást is tartott az ősnyelvről, rováskultúránkról, nemzeti összetartozásunkról. A dokumentumfilmes személyes élményeit is megosztotta a jelenlévőkkel. Beszélt arról, mennyire érdekes és fontos számára a csíkmenaságiakról forgatott filmje, és csodálattal tekint az ott megőrzött természeti, kulturális és nyelvi értékekre. Faragó Annamária írói oldaláról is szólt, a Háború és lélek című történelmi- és családregénye az első magyar irodalmi mű, mely a szovjet kényszermunkatáborok drámáját beszéli el. A GULAG-ra elhurcolt főszereplőről, egy Jász család életéről, hitről, hűségről, nemzeti összetartozásról szól könyve, mely a kritikusok szerint az egyik legszebb magyar szerelmes regény is. Az estet Muraközi István polgármester nyitotta meg, szólt arról, hogy a művelődési ház által életre hívott esteknek 12 állomása lesz.

KHSz.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu