-->

Egyházak régen és ma – a református lelkipásztor szemszögéből

A Sinka István Városi Könyvtár adott helyszínt a vallások kialakulásáról és mai helyzetéről szóló, „Egyházak régen és ma” című előadásnak.

A délutánon a református teológus - lelkipásztor, dr. Kovács Krisztián mutatta be a reformáció nagy áttöréseinek mentén a felekezetek közötti különbségeket.

dr. Kovács Krisztián református lelkipásztor

A lelkipásztor beszélt az egyház kezdetének időszakáról, említést tett az egyházszakadásokról és az egység-törekvésekről. Az előadás végén szólt a felekezetek közti kapcsolatok jelenlegi helyzetéről. Az egyházakról szóló eseményt a Bihari Barangolók Kulturális Klubja szervezte.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu