Print this page
-->

Negyven karatés tökéletesítette tudását

Március másodikán a Herpály Budo Club szakmai napot szervezett a József Attila Általános Iskola tornatermében.

Az edzést Sensei Fris Ferenc (4.dan), a Tigris Dojo képviseletében vezette. A szemináriumra az ország több pontjából érkeztek érdeklődők. A rendezvényen egy városunkból elszármazott, Svájcban élő fiatalember is részt vett. A negyven karatés között három, négydanos senseiek, egy és két dan fokozattal rendelkező senpaiok is voltak. A szakmai nap délelőtti és délutáni edzésekkel, könnyed ebéddel telt. Délelőtt minden övfokozatú és korosztályú sportoló légzőgyakorlatokat, formagyakorlatokat és levezetésként lazító gyakorlatokat végzett.

Az első edzés fókuszában a test-lélek-figyelem, a testtudat fejlesztés, a test és lélek szinkronizálása, az erő összpontosítása volt, a Talentum Harcművészet Program néhány elemével.
A délutáni haladó edzés már a magas övfokozatúaknak szólt, haladó edzésprogramokkal.
Mindenki fontos útravalót kapott, a tehetségről, az önzetlenségről, egymás segítéséről.

A szakmai nap elérte célját. A résztvevők tudásukat tökéletesíthették, gyakorolhatták a befelé fordulás fontosságát, és egymást támogatva elsajátíthatták a formagyakorlatokba rejtett technológiákat. A sportolók a szemináriumot testileg, lelkileg feltöltődve, bölcs gondolatokkal gazdagodva zárhatták.