Print this page
-->

Szezont zárt a BMSE

Új célok, utánpótlás nevelés, edzőváltások, sikeres bajnokságok. Szezont zárt a BMSE.

 

2018 júniusától az alapozások idegen környezetben zajlottak a Kabos Endre Városi Sportcsarnok felújítása miatt. A felnőtt és ifjúsági csapatok edzéseinek a Pálfi István Rendezvénycsarnok adott helyszínt, a mérkőzéseket pedig a derecskei városi sportcsarnokban bonyolították. A felkészülések a csarnok hiánya okozta nehézségek ellenére zökkenőmentesen zajlottak és decemberben régi-új „otthonát” birtokba vehette az egyesület. Hagyományos utánpótlás táborát a nyár utolsó hónapjában tartotta a csapat és kezdetét vette 2018/2019-es szezonra való felkészülés. Az ötvenfős táborba többségében jelenleg is aktív versenyző gyermek jelentkezett, de akadt olyan is, aki először csatlakozott az egyesülethez.  A tábor sikerét bizonyítja, hogy a friss kézilabdások azóta is részt vesznek a korosztályos edzéseken.

 

30 új igazolás

 

A BMSE városunk általános és középiskoláival is jó kapcsolatot ápol. Minden utánpótlás csapatnak tudtak tornatermet biztosítani, így elkezdődhetett a munka. A Kézilabda Szövetség által hivatalosan nyilvántartott adatok alapján jelenleg Hajdú-Bihar megyében 20 kézilabda egyesület, 117 utánpótlás csapata vesz részt a különböző korosztályos bajnokságokban (U7-től az ifjúsági korosztályig). Az egyesület 8 utánpótlás csapat versenyeztetésével jelenleg 6. helyen áll. Szintén a hivatalos statisztikai adatok alapján a megyében 129 utánpótlás korú gyermek versenyeztetésével az előkelő harmadik helyen állnak. Idén 30 új igazolás készült az utánpótlás korosztályban, ennyien gondolták úgy, hogy választott sportáguk a kézilabda legyen.

 A BMSE U14-es fiúcsapata, edzőjük: Kiss Béla

 

Mérkőzések sokasága a szezonban

 

A szezonban több csapatban is volt edzőváltás, illetve a korosztályváltások miatt össze kellett hangolni az indítani kívánt csapatok számát, létszámát. A mostani 11 csapatból 10-et versenyzik, akikkel 8 edző foglalkozik. Az utánpótlásedzők szakmai munkáját szakfelügyelő segíti, felügyeli, rendszeresen látogatja az edzéseket, mérkőzéseket, meglátásait, véleményeit továbbítja a szövetség felé. A szakmai koordinátorral mind az edzők, mind a szakvezetés kapcsolata konstruktív, együttműködő, személyisége jó hatással van az edzőkre, tanácsai előremutatóak. A női felnőtt csapat a megyei bajnokságban szerepel, a tavaszi folytatást a harmadik helyről várják. A lányok reális célkitűzése dobogón végezni. A szakmai munkát új edzők, Varga Gábor és Balázsné Szabó Mária irányítják. A Férfi felnőtt csapat az NB II-es bajnokság észak-keleti csoportjában versenyez. Az őszi szezonra való felkészülést Kucskár Imrével kezdték meg a fiúk, szeptember végétől Kovács Ferenc irányította őket. Az edző azonban 2019 tavaszától játékosként tér vissza, ezért januártól már az irányítást Oláh Barnabás vette át. A fiúknak ősszel nem sikerült a pontszerzés, reményeik szerint a tavaszi folytatásban eredményesebbek lesznek és küzdenek a bennmaradásért. A Férfi ifjúsági csapat új edzője Ulics István lett. A fiúk az NB II-es bajnokság őszi fordulóját a 11. helyen zárták. A csapat összetétele a tavalyihoz képest sokat változott, „kiöregedés”, csapat- és iskolaváltás miatt. Büszkék arra, hogy Dávid József az ifisták egyik meghatározó játékosa, az NB I-es Gyöngyösnél folytatja pályafutását, ahol már a felnőtteknél is kapott játéklehetőséget.

Gyermekbajnokságban öt csapat játszik, lány és fiú utánpótlás 12, 14 és fiú utánpótlás 15-ös korosztályban. Az U12-es bajnokságban tabella nem készül, mindkét nemben öt fordulóban tíz mérkőzést játszottak a gyerekek. A fiúk egy győzelemmel, kilenc vereséggel, a lányok öt győzelemmel, öt vereséggel zárták a szezont. A fiúk Tahóczki Balázzsal, a lányok Balázsné Szabó Máriával edzenek. A serdülő és az U14-es lányok edzője Bencze Zoltán. A serdülők a harmadik osztályú bajnokság dél-keleti csoportjában játszanak, a lányok a negyedik helyről várják a tavaszi folytatást. A lány U14-es csapat alapszakaszbeli 2. hely megszerzése után a Kulcsár Anita régió 3. osztályú felsőházi rájátszásában folytatja a pontszerzést. Az U14-es fiúk az őszi alapszakaszban a negyedik helyen végzetek, tavasszal a Kulcsár Anita régió 3. osztályú alsóházi rájátszásában folytatják a versenyezést. Edzőjük Kiss Béla. Az U15-ös korosztályú fiúk szintén a Kulcsár Anita régió 3. osztályában szerepelnek, az őszi szezont ötödikként zárták, edzőjük Varga Gábor.

A népszerű, alapozó edzések már kisiskolás korban elkezdődnek.  Az U10-es lányokat Hajdu Magdolna szeptembertől szivacskézilabda edzéseken vezeti. Ebben a bajnokságban nem készül tabella, két fordulóban, négy mérkőzést is játszottak a lányok, eredményt azonban nem rögzítettek. U10-es fiúk csapata is alakul, így a márciusi folytatásba már be tudnak csatlakozni és versenyezhetnek is. Edzőjük Pardi László.

 

Hivatalos utánpótlás tornát rendeztek

 

A Tama Hungary Kft. kezdeményezésére január 19-én a BMSE utánpótlás tornát rendezett I. Tama Kupa néven, ahol 4-4 csapat részvételével U12-es korosztályban versengtek. A jó hangulatú torna lebonyolításában Praczuné Mózes Rita segédkezett az esemény támogatója a Tama Hungary Kft. képviseletében Györfi Sándor volt. A működéshez szükséges támogatások sem maradtak el.  A város önkormányzata, Muraközi István polgármester és a szponzorok mindannyian hozzájárulnak ahhoz, hogy a kézilabda sportág iránt elkötelezettek munkája zökkenőmentesen folytatódhasson. Az egyesület köszöni a szülők támogatását, Szitkó Róbert, a felújítás időszakában nyújtott segítségét, Kucskár Imre a férfi felnőtt csapat élén végzett több éves áldozatos munkáját. A kézilabda iránt érdeklődőket felkészült edzőkkel továbbra is várja a BMSE.

 KHSz.