-->

Őrzik a nemzeti ünnep hagyományait

A Magyar Honvédség aktív és tartalékos katonái érkeztek március 14-én a Rákóczi Tagóvoda csoportjaihoz.

A közel száz óvodás gyerek az „Aki nem lép egyszerre” című magyar népdal ütemére menetelve, dobokkal, ünnepi öltözékben vonult végig az ovi folyosóján. „Nemzeti ünnepünk hagyományainak megélése fontos a gyermeknek, felnőttnek egyaránt, ezért már óvodás kortól programjaink között szerepel a forradalom és szabadságharc hősei előtt való tisztelgés, az ünnepet megelőző időszakban”- mondta Szakállasné Körtvélyesi Anita a Rákóczi Tagóvoda tagintézmény-vezetője.

A gyerekek a hét folyamán zászlókat festettek és az ünnephez kapcsolódó dalokat, játékokat tanultak az óvodapedagógusoktól. A hét végén meglepetésként katonákkal, aktívan vehettek részt a sorversenyekben és mozgásos feladatokban.

Szabó Attila honvéd, Szabó Panna tartalékos-katona és a Rákóczi Tagóvoda kiscsoportosai

 

A honvédek lufikkal, ajándéktárgyakkal kedveskedtek a fiataloknak, akik a katonai ruhadarabokat is magukra ölthették egy kis időre.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu