Print this page
-->

Új épülettel bővül a biharkeresztesi általános iskola

Március 13-án ünnepélyes keretek között Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Barabás Ferenc polgármester és Szabóné dr. Végh Annamária a Bocskai István Általános Iskola igazgatója tette le a biharkeresztesi általános iskola új épületszárnyának alapkövét.

A bővítés közel 220 millió forintból készül. Az új szárnyban tantermek, fejlesztő termek, tornaszoba, háztartástan szoba is helyet kap, emellett komoly tárgyi fejlesztés is történik. Az intézmény valamennyi foglalkoztató terméhez beszerzik a szükséges, jelenleg hiányzó kellékeket: sport és háztartástan, fotó-videó, informatikai foglalkozásokhoz nélkülözhetetlen eszközök érkeznek az iskolába. Az építési tervek engedélyezése lezajlott, ezzel hamarosan elindul a munka. Az összesen 546 négyzetméteres akadálymentes, hat foglalkoztató helyiséggel, termekkel, szobákkal és kiszolgáló létesítményekkel épülő szárny átadását jövő márciusra tervezik.

Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Barabás Ferenc polgármester és Szabóné dr. Végh Annamária a Bocskai István Általános Iskola igazgatója tette le

 

Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója ismertette: a tankerületben három nagyléptékű infrastrukturális beruházást terveztek. Berettyóújfalu és Földes mellett azért esett a választás a fejlesztés szükségszerűségét illetően Biharkeresztesre, mert a település oktatási intézménye földrajzi helyzetét, és tanulói létszámát tekintve megérett a komolyabb bővítésre, eszközbeszerzésre. Az alapkőletétel alkalmából dr. Vitányi István országgyűlési képviselő megköszönte a tankerület eredményes pályázati-szakmai munkáját. Elmondta, a jelenlegi beruházással együtt, közel 750 millió forint ráfordítással javítanak a tankerületben a minőségi oktatás feltételein. Az országgyűlési képviselő hozzátette, ez a támogatás is megfelel a kormány családbarát intézkedéseinek, hiszen aki az oktatásba fektet, az a jövőt építi, a következő generációk számára.

 

Az eseményen elhelyeztek az iskolával és a beruházással kapcsolatos kordokumentumokat tartalmazó időkapszulát is. A rendezvényt az általános iskola diákjainak műsora zárta. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, EFOP források felhasználásával valósul meg.