-->

Nemzetközi népzenei versenyt rendezett a Diószegi

Hagyományteremtő szándékkal, népzenei versenyt rendezett a Diószegi Kis István Református Általános Iskola március 21-én.

A közel kétszáznegyven óvodás és iskolás gyermek, hatvanhat produkcióval egyéni, valamint csoportos népi ének és hangszeres kategóriában versengett.

      Tóth Szofi Debrecenből érkezett

A népzenei eseményre öt évfolyamból érkeztek diákok és jelentkeztek óvodások is. A gyermekek a régió számos városából és Erdélyből érkeztek, tanáraikkal, szüleikkel együtt. A nap programjában a versenyeken kívül táncház is szerepelt, ahol a talpalávalót a Bakator Zenekar húzta.

  A talpalávalót a Bakator zenekar húzta

A nap célja a hagyományőrzésen túl a közösségi élmény megteremtése volt. A népzenei eseményen a gyerekeket vendégül látták, felkészülésükért arany, ezüst, bronzminősítést kaptak, és mindannyian oklevelet vehettek át. A zsűri tagjai között volt Nauner-Agárdi Éva a Népművészet Ifjú Mestere-népzenetanár, Miklós–Pap Zsuzsanna népdalénekes és Majosiné Nagy Renáta a református iskola művésztanára és klarinét oktatója.

  A Kacor Citera Csoport arany minősítést szerzett

A zsűri kiemelte: döntésüket az előadások során nyújtott hatások alapján hozták meg. Figyelték a közönséggel való kommunikációt, a népi ruházatot, fontosnak tartották az életkori sajátosságokat, az ehhez illő előadásokat. A Diószegi Kis István Református Általános Iskola tanulói közül arany minősítést szerzett egyéni hangszeres kategóriában Marczin Mihály és Csarkó Sára, csoportos népi hangszeres kategóriában pedig az intézmény Kacor Citera Csoportja. Az népzenei verseny helyszíne a Nadányi Zoltán Művelődési Ház színházterme volt.


KHSz.

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu