-->

Névadójukra emlékeztek a Rákócziban

Ebben az évben is megemlékeztek az intézmény névadójáról a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában a Rákóczi-hét programsorozat részeként. Az ünnepséget március 27-én az intézmény aulájában tartották.

Az iskola életében fontos ünnep a Rákóczi-hét, immár több mint negyed évszázada minden évben megemlékeznek névadójukról és az általa példaként álló szellemiségről. A diákok és a pedagógusok ezúttal is sokféle programmal készültek az ünnepre. A március 27-i emléknapon, Rákóczi születésének évét megidézve 1676 méteres emlékfutással tisztelegtek névadójuk előtt. Délelőtt az alsó évfolyamosok zászlót festettek és Rákóczi Ferencről szóló mondákat olvastak, a felsőbb évfolyamokon tanulók totót tölthettek ki, és kvíz kérdésekre adhattak választ az internetet segítségül hívva. A hagyományos megemlékezés sem maradhatott el, az aulában összegyűlt több mint száz gyermek Gál Petra szavalatát, a negyedikesek dalcsokrát hallgatta meg.

 

A negyedikesek dalcsokrát több mint száz diák hallgatta

Történelmi összefoglalóval és ünnepi beszéddel Török Péter, a Bihari Múzeum vezetője, történész-muzeológus készült. A Rákóczi-induló dallamaira a zászlóvivők az intézmény udvarán álló Rákóczi szoborhoz vonultak, majd a Berettyóújfaluban működő intézmények vezetői és a tanulók megkoszorúzták az emlékművet.

 

Az ünnepséget követően számos történelmi jellegű program is várta a tanulókat. Interaktív vetélkedők, fotózás, történelmi játszóház Rákóczi-focikupa, kuruc-labanc tűzharc, dalok tanítása is szerepelt a jeles nap programjai között. 

KHSz.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu