-->

Iskolások duatlonoztak a Berettyó-parton

Hat korcsoportból, 157 diák futott és biciklizett ma délután a Berettyó-part kerékpár útján. Az első Berettyó Városi Duatlon versenyen Berettyóújfalu iskoláinak tanulói mérhették össze erőnlétüket és felkészültségüket.

A szeles, de nyarat idéző napos időben a legkisebbek koruknak megfelelő hosszt és saját kerékpárjukkal több kilométert teljesítettek a part töltésén. A Berettyóújfalui Tankerületi Központ hagyományteremtő céllal támogatta a mozgást és a sportot népszerűsítő versenyt.

Kapornai Judit tankerületi igazgató elmondta, Berettyóújfaluban számos sportlehetőség közül választhatnak a diákok, a legfiatalabbak pedig szívesen vesznek részt az általuk szervezett sportos vagy interaktív programokban. A versenyen a középiskolás diákok is kipróbálhatták magukat, ők hosszabb távon teljesítették a duatlon kört.

„A Berettyó-part kiváló helyszín a sportolásra, városunkban pedig jelenleg is olyan projektek zajlanak, amelyek az egészséges életmódot szolgálják”, mondta az ünnepélyes megnyitón Muraközi István polgármester a sportrendezvényen.


Kapornai Judit tankerületi igazgató és Muraközi István polgármester nyitotta meg a sportrendezvényt

A mai esemény életre hívója a József Attila Általános Iskola és tagintézménye, a Hunyadi Mátyás Tagiskola volt. A versenyt Dobi Béla, triatlon-versenyző segítségével bonyolították le.

KHSz.

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu