-->

Pályaválasztás előtt: virtuális valóság

A „Szakmavilág roadshow” lila kamionja Hajdúböszörmény és Püspökladány után Berettyóújfaluba érkezett. A szakképzés népszerűsítését célzó roadshow-ra a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várták.

A kamion az ország 52 helyszínén, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében mutatkozik be tavasszal. A tanulók a kamionban VR szemüvegekben próbálhatták ki milyen autót festeni, a vendéglátásban, vagy kőművesként dolgozni.

VR szemüvegben próbálhatták ki a diákok a szakmákat

A kamionban 240 diák fordult meg és próbálta ki a virtuális valóságot. A való világba visszatérve a fiatalokat az iparkamara további érdekes programjai várták.

A Kamara szervezésében hegesztő és autófényező szimulátorokat próbálhattak és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum iskoláinak köszönhetően számos szakmával ismerkedhettek meg az általános iskolások. Az eseményen résztvevő diákok a szakmavilág szerencsekerekét megpörgetve ajándékot is nyertek.


A kamion távozásával a rendezvény azonban nem fejeződött be, a pályaválasztás előtt álló diákok szüleit rendhagyó szülői értekezleten várják április 9-én, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Útmutatókat kaphatnak arról, hogyan támogathatják gyermeküket a pályaválasztásban, kihez érdemes segítségért fordulni, és milyen forrásból érdemes tájékozódni. 

 

.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu