-->

Interaktív programok a Szakmák Éjszakáján

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményével idén is csatlakozott a Szakmák Éjszakája  országos rendezvényhez. Városunk szakközépiskolái is különleges, szakmákat népszerűsítő, interaktív rendezvényekkel készültek arra az éjszakára, amelyen a diákok az asztalostól a vegyészig, gépi forgácsolótól a pincérig minden szakmában kipróbálhatták magukat.

A szakmákat egyedi módon, játékos, szórakoztató tevékenységek közben ismerhették meg a gyerekek és szüleik egyaránt. A BSZC Bessenyei György Szakgimnáziumában bemutatták hogyan zajlik a LEGO robotozás az informatika szakmacsoportban, milyen szimulátorokat használnak számítógépen.

A rendvédelmis tanulók megmutatták mennyire komoly fizikai erőnlétre van szükség egy utcai támadás során, a vendéglátósok pedig palacsintával és teával készültek az estre. Az iskola már másodjára hirdette meg a „Berettyóújfalu tortája” versenyt, melyre idén tíz sütemény érkezett. A legfinomabb, legszebb és legjobb textúrájú édesség idén Balázs Ágnes, „Részeg répatorta” nevű alkotása lett. A joghurtos, citromos, répás, könnyed ízvilágú tortát a zsűri egybehangzóan választotta első helyezettnek.

Szabó Ágnes, "Részeg répatorta" nevű édesség lett 2019-ben Berettyóújfalu tortája

Berettyóújfalu tortáját idén a város napjához kapcsolódó eseményeken a nagyközönség is megkóstolhatja majd.
Színes és szórakoztató programokkal, három szakma bemutatásával készültek a BSZC Arany János Gimnáziumban és Szakgimnáziumban is.

A berettyóújfalui mentősök is megmutatták munkájukat

A fiatalok betekintést nyerhettek milyen a mentősök, NAV dolgozók, vagy éppen masszőrök munkája, de kipróbálhatták az intézmény mikroszkópját és különleges kísérletekben is részt vehettek az iskola pedagógusainak segítségével. A rendezvényen az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül kétszázötven hetedik-nyolcadik osztályos tanulókból álló látogató volt.

A  hangágyút sokan kipróbálták

Szakmai repertoárját a BSZC Eötvös József tagintézménye is megmutatta. Az intézménybe érkezők muzeális asztalos és kádár kézi szerszámokat próbálhattak, monogramokat és logókat készíthettek lézervágó segítségével.  A szakmai esten az intézményben vetélkedőkre is sor került, ezzel segítve a pályaválasztás előtt álló diákok döntését.  

 

.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu