-->

Húsvét után, fehér héten, száraz szerdán

Húsvétot követő szerdán körbejárt a komatál a város főterén.

A népies nevén „száraz szerdán”, a Rákóczi Tagóvoda kiscsoportosai mutattak be a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó mátkálást, ahol a lányok és a fiúk jelképes komatál cserével pecsételték meg barátságukat a népszokás hagyományai szerint.

Körbejárt a komatál

Számos óvodából sok kisgyermek érkezett a Szent István térre, hogy vidám zenei kísérettel ünnepelje a húsvétot követő, a katolikus naptár szerinti „fehér hetet”.

A fiatalok tojást sepregettek, sorversenyeztek, ügyességi játékokat próbálhattak.

A Rákóczi Tagóvoda célja a délelőtti játékos rendezvénnyel az volt, hogy a legkisebbek is megismerjék a húsvéti hagyományokat.

 

KHSZ.

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu