-->

Elismerések és átadó ünnepség Berettyóújfalu napján

A város napját ünnepli ezen a héten Berettyóújfalu.

Május 23-án Báthory Gábor szobrának koszorúzását követően az 1848-as forradalom és szabadságharc, valamint az 1956-os forradalom emlékére Nemes Sándor famíves által készített új emlékfákat leplezték le.

Az eseményt Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke méltatta. Az ünnepségen a megújult Népligetet is átadták. A nemzeti trikolor szalagját dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István polgármester, Pajna Zoltán és Bónácz János alpolgármester vágta át.

 

Berettyóújfalu már 22. éve méltóképpen ünnepli a város napját, ezen a napon ünnepi testületi-ülésen adják át a városi kitüntetéseket is. Az alkalmon dr. Vitányi István és Muraközi István köszöntötte a megjelenteket.

Megemlékeztek azokról a jeles polgárokról is, akik az elmúlt évben távoztak el örökre a város közösségéből. Az ünnepségen köszöntötték az első életévét betöltő, május 23-án született „város babáját”, Szabó Dánielt. Az eseményen elismerő oklevéllel jutalmazták a Berettyóújfaluhoz kötődő munkásságuk eredményeként magasabb szintű elismerést kapott személyeket, csoportokat is. L.Ritók Nóra , Borsósné Csillag Anikó, Élesné Bedő Bernadett, Kurtán Mónika, Tóth Ferenc, Ungai János Nagy László, Földesiné Dávid Ibolya és Dézsi Ferenc,városi elismerő oklevelet vehetett át.

 

Báthory Gábor–díjat Szász István kapott, Fráter László-díj kitüntetést dr. Vitályos Lenke vehetett át. A Csorba György-díj kitüntetést Gál László kapta, Fehér Istvánné-díjat posztumusz Nagy Sándor, Bodnár Andrásné, Nagy Mihály, valamint Szilágyi Péterné vehetett át. A Kabos Endre-díjat a Bihari Női Futball Klub és Kártikné Prágay Zsuzsanna vehetett át.  Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója kitüntetést idén Bocsa Vivien Melinda kapta.  Az egy munkaterületen legalább 40 éve aktívan dolgozók elismeréséért járó emléklapot Karácsony László és Tóthné Nagy Julianna vehette át.

 A mai eseményeket a városnapi futóverseny zárta, amelyet a József Attila Általános Iskola szervezett.

 

.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu