-->

Másodjára találkoztak a berettyóújfalui elszármazottak

A városban született vagy az egykor itt élőket ezúttal a Szász Tanyán látták vendégül.


Az elmúlt évben indult hagyományhoz híven a városnapi programok részeként hívták életre az összejövetelt, melynek ezúttal a Szász Tanya adott otthont. A május 24-i alkalmon vidéki hangulatban, hegedűszóval, a Baraboly Néptáncegyüttessel, gyermekénekkel és finom étkekkel várták az elszármazottakat. – A célunk az, hogy a város napja igazi ünnep legyen, azoknak akik itt élnek és azoknak is, akiket munkájuk, életük elszólította Berettyóújfaluból – mondta Muraközi István polgármester köszöntőjében. A majdcsak negyven résztvevő között volt jelenleg Angliában, Amerikában élő egykori berettyóújfalui is. A Szász Tanya pedig ezúttal is igazi otthonná vált a megszokott barátságos vendéglátással, igazán finom ízű ételekkel.

Az első berettyóújfalui találkozón Varga Ferenc mutatta be vállalkozását, akkor ő Horváth Lajosnak adta át ezt a stafétát. A HBZ Kft. tulajdonosa eleget téve a felkérésnek szólt a Berettyóújfaluban 1975-ben induló pályafutásáról, mely az akkori ELZETT gyárban kezdődött. A nyolcvanas évek végén a gyár égisze alatt létrehozott üzletet követően 1990-ben alapította meg saját vállalkozását. A zárcentrum mára egy 120 főt foglalkoztató, öt telephelyen működő, 10 millió euró árbevételű vállalkozás. A programok között a Berettyó Televízió filmjét is megnézhették, mely a Szász-tanyáról készült.

 

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu