-->

10 gól a bajnoki döntő harmadik találkozóján

Rendkívül izgalmas, szoros játék, pattanásig feszült hangulat, igazi emlékezetes futsal ünnep volt a június 6-i bajnoki döntő harmadik találkozója a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.Több mint 120 perc játék, hosszabbítás, 10 gól, sok kisbüntető. A játék képe ezúttal is igazolta, hogy az NB I. két legjobb csapata mérkőzik a pályán, a Mezei-Vill FC és a Kútház Haladás VSE.


Az előzménye a mostani meccsnek, a második találkozója a párharcnak a Szombathely otthonában, ahol ugyancsak nagyon szoros csatában 3-1-re legyőzte újfalut a Haladás. A hazaiak védekezése nagyon jó volt, nem igazán engedték az MVFC-t a kapu közelébe. A hajrában is hatalmas harcok folytak a Haladás Sportkomplexumban.


A bajnoki döntő harmadik meccse hazai pályán így már szinte a legfontosabbnak ígérkezett az MVFC számára, hiszen a győztes egy lépésre lesz a céltól. A mérkőzés igazi döntőnek megfelelő hangulatban telt, remek játék volt, sokáig fogják emlegetni a szurkolók is és a játékosok is.


A mérkőzés összefoglalója az MVFC hivatalos Facebook oldaláról:
MVFC Berettyóújfalu-Kúzház Haladás VSE 6-4 (2-0, 4-4, 6-4)
Jól kezdte a találkozót az MVFC, hiszen rögtön egy lövéssel nyitottak a hazaiak, töbet is birtokolták a labdát a bihariak, a Haladás egy-egy veszélyes kontra után tudtak helyzetbe kerülni. Az ötödik percben egy szép összjáték után az alapvonalról visszakapott laddát Rafinha bombázta a hálóba. A gól után még a Mezei-Vill dominált, ám fokozatosan belejött a játékba a Haladás is, kontráikkal okoztak zavart a hazai kapu előtt, helyzeteket is kidolgoztak. Ez a találkozó is hasonlóan magas hőfokon zajlott, mint a korábbiak, nagy volt az iram és kemény párharcokat láthattak a nézők. A 17. percben egy kontra után Gál emelése a felső lécről kipattant Serginho elé, aki ki is használta az adódó lehetőséget és nagy erővel lőtt a kapuba. A játékrész végén a Berettyóújfalu végezhetett el kisbüntetőt, ám ez kimaradt.


A szünet után is kiegyenlített játék folyt a pályán, lüktetett a meccs. A félidő közepén Vas Ádám szépített, s érezni lehetett, hogy a Mezei-Vill kicsit elvesztette a ritmust, a Haladás áttvette az irányítást. Samuel Sanchez kiállítása a 34. percben jelenthette volna az első fordulópontot, rögtön gólt szereztek az emberelőnyből a hazaiak, ám a Hali megpróbálta ledolgozni a kétgólos hátrányt. Az MVFC átesett a holtponton, kijöttek a Haladás szorításából, többet birtokolták ismét a labdát. Az iram eddig sem volt kicsi, ám az utolsó percek embert próbálóak voltak mindkét oldalon és rendkívüli izgalmak voltak. A Haladás vészkapussal játszott, s a hatodik szabálytalanság után kisbüntetőhöz jutottak, amit Simic értékesített. És még nem volt vége. Egy alapvonalról visszapasszolt labda után újra Simic volt eredményes, majd a szerb játékos kisbüntetőből a harmadik gólját is megszerezve egy perccel a lefújás előtt már a Haladást juttatta előnyhöz. Az MVFC mindent egy lapra feltéve vészkapussal támadott, s ez öt másodperccel a vége előtt meg is hozta az eredményt, Rábl sodorta testtel a labdát a kapuba. És még mindig nem volt vége. A dudaszó pillanatában passzolt Simic középre, ám már időn túl talált a Haladás a kapuba, a gól érvénytelen lett. Jöhetett a hosszabbítás.


A hosszabbításban is öldöklő küzdelem folyt, érződött a fáradtság mindkét oldalon, de mentek előre a csapatok. Nagy Imre két kisbüntetőt is elvégezhetett, s mindkettőt értékesítette is az első öt pertcben. A folytatásban az MVFC már megőrízte előnyét, az utolsó percek rohamait is állta a bihari gárda és begyűjtötte második győzelmét a sorozatban.
Ez a mérkőzés bevonul a magyar futsal klasszikusai közé. Mindkét oldalon a kapusok teljesítménye kiemelkedő volt, s az iram, a játék színvonala, a fordulatok is örökre emlékezetessé teszik a találkozót.


A mérkőzés bevonul a magyar futsal klasszikusai közé. Mindkét oldalon a kapusok teljesítménye kiemelkedő volt, s az iram, a játék színvonala, a fordulatok is örökre emlékezetessé teszik a találkozót. a mérkőzés bevonul a magyar futsal klasszikusai közé. Mindkét oldalon a kapusok teljesítménye kiemelkedő volt, s az iram, a játék színvonala, a fordulatok is örökre emlékezetessé teszik a találkozót.


A három győzelemig tartó, összesen öt bajnoki döntőből álló rájátszás következő mérkőzése Szombathelyen lesz, június 10-én. Az utolsó összecsapásra, amennyiben a Haladás otthonában nem dől el a párharc a Pálfi István Rendezvénycsarnokban kerül sor június 13-án. 

 

.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu