-->

Miniszteri elismerés Berettyóújfalunak

Szolgáltató Önkormányzat Díjjal ismerte el Pintér Sándor belügyminiszter nyolc önkormányzat munkáját.

A most először odaítélt díjakat Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Michl József tatai polgármester, a kitüntetés szakmai kuratóriumának elnöke adta át Budapesten.
A június 19-i ünnepi alkalmon Pogácsás Tibor azt mondta, az önkormányzatok felelnek azért, hogy fejlődjenek a települések, gyarapodjon az ország. Az önkormányzati rendszer a magyar demokrácia megbecsült része, "legsikeresebb terméke"; az emberek a politikában leginkább az önkormányzatokkal, a polgármesterekkel elégedettek. Az államtitkár elmondta: nem csupán a pénz, a költségvetés határozza meg, hogy milyen közösség alakul ki egy településen. Bár az önkormányzatoknak együtt kell működniük egymással, van egyfajta egészséges rivalizálás is köztük. Ahhoz ugyanis, hogy a választók elismerjék a munkájukat, ki kell emelkedniük az átlagból.

Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára

A kuratórium jó tapasztalatokat gyűjtött a pályázat során – mondta Michl József. Úgy folytatta, alapcél szolgálni és összefogni a településeken élőket, a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat akarták díjazni, azokat, akik "a puszta létnél" többet tettek le az asztalra. Húsz pályázat érkezett, amely nyolcvanöt jó gyakorlatot mutatott be, a légnépszerűbb a településidentitás és a biztonság témaköre volt.


Az ünnepélyes átadón elhangzott, az elismert önkormányzatok példát mutatnak tudatos, stratégiai szinten végiggondolt és megvalósított cselekvéseikkel. A húsz pályázó közül Berettyóújfalu, a budapesti II. kerület, Egyek, Kaposvár, Majs, Szolnok, Taktaharkány és Véménd önkormányzata kapott díjat. Az önkormányzat szolgáltató kultúrájának fejlesztése terén végzett kiemelkedő munkája elismeréséül megítélt díjat Berettyóújfalu nevében Bónácz János alpolgármester vette át.

Az elismert nyolc önkormányzat röviden be is mutatta ötleteit az érdeklődőknek. A berettyóújfalui gyakorlatokat Ulicsné Erdős Erzsébet, a Közintézmények Szolgáltató Irodájának vezetője ismertette. Ezek között többségben voltak az önként vállalt feladatok, illetve szerepeltek kötelezőek is újragondolva.

Ilyen a berettyóújfalui Civil Udvar működtetése, generációk jólétének segítése önkormányzati támogatások nyújtásával, jó gyakorlatok a közétkeztetés színvonalának emeléséhez, illetve az egészséges életmód biztosítása az esélyegyenlőség keretén belül az ételintoleranciával küzdők bevonásával.

 

Fotó:BM

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu