-->

Kezdődik a zsinagóga felújítása

TOP forrásból, Berettyóújfalu Város Önkormányzatának konzorciumi vezetésével hamarosan elindul Berettyóújfalui Zsinagóga felújítása.

E projekt része a zsákai Rhédey-kastély felújítása és turisztikai attrakcióvá fejlesztése is. A kastély munkálatai már befejeződtek és hamarosan a Berettyóújfalui Zsinagóga épülete is megújul.  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében több mint 495 millió forintos Európai Uniós támogatás segítségével valósulhat meg. Az összegből Berettyóújfalu önkormányzata több mint 308 millió forintnyi támogatásban részesül, amely kiegészül 275 millió forint állami támogatással.

A projekt célja a munkahelyteremtés mellett az, hogy a térségbe látogató turisták hosszabb időt tudjanak eltölteni, fellendítve a szálláshelyek, vendéglátó egységek forgalmát.

Kép

A műemléki védelem alatt álló Berettyóújfalui Zsinagóga felújításával új szolgáltatások jönnek létre: a felújított épületben állandó és időszaki kiállításokat, kulturális programokat, konferenciákat rendeznek majd. A beruházásban létrejön egy új kiszolgáló épületet is, amelyben recepció, kávézó és ajándékbolt, vizesblokk, raktárak kapnak helyet.

A projekt várhatóan  2020. július 31-én fejeződik be.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu