-->

Burgonyafesztiváloztak a peterdiek

Hagyományt teremtett Mezőpeterd a burgonya fesztiváljával, ugyanis kilencedjére rendezte meg a község szívében lévő parkban egész napos ismert fellépőkkel, főzőversennyel, helyi értékeket bemutató standjaival, vásárral és vidámparkkal teljessé váló rendezvényét.

Kora reggel a "Terkerd Peterd!" biciklis felvonulással indult a nap, majd a gasztronómia volt főszerepben, a főzőcsapatok burgonyás ételeket készítettek a park árnyasabb részein. Közben kirakodóvásár, kisvonatozás, életmód tanácsadás, finom sajtok, kézműves termékek várták a mezőpeterdieket és a fesztiválra kilátogatókat.


A csapatok már kora reggeltől főzték a finomabbnál finomabb étkeket

A kilencedik burgonyás napra az önkormányzat újra meginvitálta az ország „peterdjeit”: itt volt Botykapeterd, Bakonypéterd és Nagypeterd delegációja. A főzőverseny eredményhirdetésén a bográcsozóknak Vitányi István országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán és Bulcsu László, a megyei önkormányzat elnöke és alelnöke és Pap Miklós, Mezőpeterd polgármestere adta át az elismeréséket.

A legfinomabb menüsort a Gülbaba csapat készítette

A zsűri döntése szerint a „Gülbaba” csapat háromfogásos krumplis menüsora lett idén a legjobb. A fesztivál színpadán a Bigyóka Produkció interaktív gyermekműsorral, Pap Rita és Bodnár Attila slágerműsorral, Tarnai Kiss László örökzöld dallamokkal, a Black Rose Project énekesei ismert magyar melódiákkal léptek fel.

Pap Ritával táncolhattak is a gyerekek

Az estébe hajló délutánt az ismert rapper ESSEM nyitotta, majd a húszéves Ismerős Arcok nyári turnéjának utolsó állomásaként koncertezett a bihari településen.

Ugyancsak egy jubiláló együttes, a 3+2 zenekar vette át a stafétát, őket az éjszakába nyúló retro buli az F.Tóth Trióval követte.

 

Több fotó az eseményről itt:

https://www.facebook.com/Mez%C5%91peterd-K%C3%B6zs%C3%A9g-1714862308794089/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARAK-I1JjnGZ1e3wRVPckksAZ-gH2A7JtnAH4IWMF8u1dXmtCt-nWaGn8oh34XEakpcQFFTjG3C46hGU

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu