-->

Háromdimenziós és okos gyalogátkelők

Az új tanév kezdetére átépült a hagyományos kialakítású gyalogátkelőhely a József Attila Általános Iskola előtt.

Az úgynevezett 3D-s zebra térhatásúvá teszi a felfestett gyalogátkelőt, és az ezt megközelítő járművezető óvatosabb lesz.

Az önkormányzat részére az újdonságnak számító háromdimenziós átkelőt a Fazekas Közlekedéstechnikai Kft. referencia munkaként készítette el. A cél az, hogy a közlekedésbiztonságot erősítsék az oktatási intézmény környékén.

A városban hamarosan elkészül egy másik egyedi kialakítású gyalogátkelő is, ugyancsak egy oktatási intézmény, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtt. Itt okos zebra épül, a Zöld Város projekt részeként. A komolyabb műszaki tartalommal elkészülő átkelőnél az aszfaltba villogó fényjelzőket helyeznek el, melyek akkor lépnek működésbe – figyelmeztetve az érkező járművek vezetőit –, amikor a gyalogos megközelíti az átkelőt, így már távolabbról is észlelik a vezetők, hogy hamarosan elsőbbséget kell adniuk.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu