-->

Kisautó helyett igazi gépekkel játszhattak-nyílt nap a Magyar Közút újfalui mérnökségén

Szombaton pár órára bárki közutassá válhatott a berettyóújfalui autópálya mérnökségen.

Az országos közutas nyílt napon 1-1 megyében próbálhatták ki a gyerekek, milyen a közútkezelők munkája, hogyan működnek az autópályákon használt gépek. Az útkarbantartó eszközöket ezen a napon testközelből is megcsodálhatták. Ároktisztítók, darus teherautók, útellenőrző járművek, sószóró-gépek, rakodógépek, univerzális eszközhordozók, szegélyseprők, kaszagépek álltak a mérnökség udvarán.

A fiatalok minden járműbe beülhettek, kipróbálhatták az útkarbantartó autó szirénáját és hangosbeszélőjét is. Az újfalui mérnökség egy mintaterelést is bemutatott, amelyet a sztrádákon nap, mint nap alkalmaznak.

Az előjelző tábláktól a birgádszállítókon át az ütközéscsillapító teherautóig szemléltették, milyen gépek felelnek az autópálya dolgozóinak biztonságáért.  Nem mindennapi látvány a mérnökség épületében lévő kamera rendszer sem, ahol a mindennapos autópálya megfigyelés történik 12 kamera segítségével.

Miután mindenki minden gépet kipróbált, beindította a kék villogót, megnézte a hatalmas több ezer tonna útszóró sót tároló hangárt, csillámtetoválást is kapott és ugrálóvárban csúszdázhatott.

A berettyóújfalui mérnökség összesen 421 kilométernyi (ebből 50 kilométernyi autópálya, 102 km főút) útszakasz karbantartási, kezelési, felügyeleti munkáját látja el a nap 24 órájában.

 

.

 

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu