-->

Adományoztak a gyermekosztálynak és kezdődik a szülészet-nőgyógyászati osztály felújítása

Újabb felajánlás érkezett a Tama Hungary Kft. részéről a berettyóújfalui kórház gyermekosztályára. A vállalat társadalmi szerepvállalásában kiemelten kezeli az egészségügyi intézmény ezen részlegét,  hiszen a cégcsoportnál sok a fiatal, családos dolgozó.

Győrfi Sándor ügyvezető igazgató elmondta, a cég ezúttal 1,2 millió forint értékben adományozott az osztály részére egy bilirubinométert, amely a baba sárgaságát méri. Az orvosi eszköz fényt sugároz az újszülött bőrére, elemzi, hogy a fénysugarak mennyire tükröződnek, majd kiszámítja az epefesték szintjét a vérben.

A Berettyóújfaluban éppen 10 éve működő műanyagipari vállalkozás menedzsmentje szerint fontos az, hogy egy eredményes és nyereséges cég abban a városban ahol dolgozik, ahol alkalmazottaik élnek segítse ilyen formában is a helyi közösséget.

Teszik ezt már több éve a városban, három területre összpontosítva: a kórház, óvodák és a sport. Dr. Makai Imola osztályvezető főorvos arról beszélt, hogy a műszer megkönnyíti az orvosok mindennapi munkáját, és kiváltja a vénás szúrást, amely a babának fájdalmat okoz. Az ünnepélyes eszközátadáson Dr. Muraközi Zoltán igazgató kiemelte, az osztály hálás a Tama Hungary Kft. önzetlen segítségéért, és nagy örömmel fogadnak minden hasonló jellegű felajánlást, amellyel eszközparkjukat bővíthetik.

Az új orvosi vizsgálati eszköz tehát kis méretű, gyors és ami talán még ennél is fontosabb, hogy fájdalommentes. Az ünnepélyes átadót követően a kórház területén lévő új parkolóba fákat ültettek, melyeknek várhatóan néhány éven belül már terebélyes, nagy árnyékot adó lombkoronájuk lesz.

Muraközi Zoltán a kórház szülészet-nőgyógyászati részlegét érintő jó hírekről is beszámolt. A főigazgató elmondta, két projekt is zajlik. Az osztály légtechnikája (hűtés-fűtési rendszere) 17 millió forintból újul meg, a „családbarát szülészet” fejlesztése pedig, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívásán elnyert 114 millió forintos támogatásából valósul meg. A forrásból a teljes szülészet-nőgyógyászati osztályt megújítják. A szülőszoba, a vajúdó, előkészítő helyiségek, a nőgyógyászati osztály kórtermei, az újszülött osztály is megszépül. A kórház kéri a betegek és hozzátartozóik türelmét, hiszen az osztály a munkálatok december végéig tartanak. Eközben a betegellátás folyamatos lesz, október 9-től a szülőszoba átmenetileg a műtő ébredőben kap helyet, ahol minden intenzív osztályos műszerezettség rendelkezésre áll. Az osztály ideiglenes otthona a felújítás ideje alatt az intézmény földszintjén lévő egykori onkológiai gondozó lesz.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu