-->

Nógrádi György a Bihari Polgári Estéken

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő volt a Bihari Polgári Esték tegnap esti állomásának vendége.

 

A biztonságpolitikai szakértő, közgazdász és egyetemi tanár előadása a rá jellemző lendületes, a humort sem nélkülöző mederben zajlott. A fő téma a három globális játékos és Európa volt.

 

A fő téma a három globális játékos és Európa volt. Mint fogalmazott, ma egyértelműen az Amerikai Egyesült Államok, Kína és Oroszország a vezető nagyhatalmak, míg Európa veszít szerepéből. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról, ma egyértelműen az Amerikai Egyesült Államok, Kína és Oroszország a vezető nagyhatalmak, míg Európa több válsággal küzd.

 

 

A három globális játékos világpozícióra tör, az oroszoknak a bázis a kőolaj és a katonai erő, Kína Távol-Keleten, tengeri határain túl, az USA pedig a nagyvilágban és újabban a Balkánon törekszik a vezető szerep megtartására.

Nógrádi György a több mint egy órás előadásán a világpolitikai és az ehhez szorosan kapcsolódó gazdaságpolitikai kérdésekről, a nagyhatalmak dilemmáiról és a kialakulóban, vagy éppen megszűnőben lévő szövetségekről beszélt.

 

 

 

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu