-->

1956 Nagyszüleink harca értünk – egy kötet utóélete

Berettyóújfaluban 2016 októberében megvalósulhatott a magyar szabadság éve program keretében, az erre létrehozott emlékbizottság együttműködésével a „Ne felejts!” címet viselő rendezvénysorozat, mely a 60. évforduló kapcsán elsősorban a berettyóújfalui, bihari történésekre és szereplőkre összpontosított.

A programok záró mozzanata egy országos konferenciához kapcsolódó tanulmánykötet bemutatója volt. November 4-én e könyv utóéletéről tartottak kerekasztal beszélgetést a művelődési ház Erdélyi Gábor-termében.Az 1956 – Nagyszüleink harca értünk című kötetet első részében tágabb kitekintést ad, országos és megyei eseményeket foglal össze, több szerző írásán keresztül pedig a Berettyóújfaluhoz köthető történeteket tárja az olvasó elé.A helyi történésekről akkor rendelkezésre álló ismeretek, írásos források, dokumentumok bemutatása mellett személyes beszélgetések emlékezéseit fűzték össze a szerzők. A könyv szerkesztőjével, Kolozsvári Istvánnal, és egyik szerzőjével, Csarkó Imre történésszel Kocsis Csaba beszélgetett.Mindenképpen erénye a kötetnek, hogy nagyon sok új ismeret került a lapokra. Azonban az is kiderült, sok hiányosság van még a témában. A hiánypótló könyv elkészülésével, és az azt megelőző konferenciával elindult valami, és ezt a folyamatot mindenképpen folytatni kellene – hangzott el a beszélgetés folyamán. Az emlékezés a Népligetben lévő életfáknál ért véget, ahol a résztvevők fáklyákat helyeztek el.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu