-->

Munkahelyeket teremt az új fémipari vállalkozás

Tizenhárom dolgozónak ad munkát az a több mint hatszáz millió forintos beruházás, melyet az Opus-Team Kft. végzett Berettyóújfaluban. A város ipari parkjában lévő új, ezer négyzetméteres csarnok ünnepélyes átadóját november 10-én tartották.

A berettyóújfalui önkormányzattal pályázatok elkészítésében már több éve együttműködő vállalkozás új tevékenységi körének helyszínéül is a Nagyvárad és Debrecen közötti, a gazdasági életben is hídként funkcionáló települést választotta.


Az egy éve átadott gyorsforgalmi úthálózat is hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió által is támogatott fejlesztést Bihar Központjában valósítsák meg.

Erről Joó Szabolcs, a cég ügyvezetője beszélt az átadón. A fémipari termékeket előállító vállalkozás egy műszakban kezdi meg a munkát, évente legalább 3-4 ezer tonna megmunkálása a cél, mindezt a legkorszerűbb eszközökkel, sok hozzáadott értékkel. Erről már Virágh Péter ügyvezető szólt az ünnepi alkalmon. A jövőben pedig – ahogy a kft eddig is a folyamatos fejlődést tekintette alapvető célkitűzésének – újabb csarnokkal is bővülnének, mindehhez újabb 13 munkavállalót alkalmazva.Öröm azt látni, hogy az egykor vályogvető helyén ma már ipari park létesült, ahol munkahelyteremtő vállalkozás kezdi meg működését – mondta Vitányi István az átadó eseményen. Az országgyűlési képviselő szerint egyre jobban érződik, hogy a térségbe érkező infrastrukturális fejlesztések egy irányba tartanak, és ezzel ideális gazdasági körülményt teremtenek ahhoz, hogy egy kis és középvállalkozás találja meg számítását, és helyi munkavállalókat tudjon alkalmazni.Muraközi István is azon a véleményen volt, hogy nagyon fontos egy önkormányzat számára, hogy megfelelő talajt tudjon biztosítani egy szárba szökkenő mag számára. Berettyóújfalu polgármestere mondta ezt arra utalva, hogy az elmúlt években is olyan döntéseket hozott a város, amely segítséget jelenthet egy itt letelepedni kívánó vállalkozás számára. Ebből pedig – tette hozzá – az itt élők is és az önkormányzat is profitálhat. Utóbbi az adóbevételeit növelve még többet fordíthat arra, hogy jó legyen a városban élni, családot nevelni, munkát vállalni.


A szalagot Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Virágh Péter és Joó Szabolcs az Opus Team Kft. ügyvezetői, Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere, valamint a kivitelezést végző Presztizs Team Kft. ügyvezetője, Struba Péter vágta át.

Az átadón elhangzott, a fejlesztés célja új termelési kapacitása kialakítása, korszerű termékek előállítási képességének megteremtése, új munkahelyek létrehozása a fémszerkezet, az emelő- és anyagmozgató gép gyártás területén mind a hazai, mind pedig a nemzetközi hálózatokba való bekapcsolódás.


.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu