-->

Maturanduszokat avattak

A Pálfi István Rendezvénycsarnokban ma délután 116 maturanduszra tűzték fel a szalagot ünnepélyes keretek között.
A BSZC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziuma végzős tanulói ezúttal is Verdi: Aida indulójára vonultak be, akiket elsőként iskolájuk névadója Arany János: Domokos napra versével köszöntöttek.

Szimbólum, hagyomány és jelkép -mondta a 18. századból eredő szalagavató jelentőségéről Csányi János. A tagintézményvezető - helyettes beszédében úgy fogalmazott: az iskolai élet egyik legszebb hagyománya a szalagtűző ünnepség. Az idén 73 éves intézmény 116 végzős tanulójára kerül fel az érettségire való felkészülés jelképe.

Ez a szalag szimbóluma annak az összetartozásnak

– folytatta Csányi János – amely az elmúlt hetekben a szalagtűzőre való készülés, próbák kapcsán még jobban elmélyült az osztálytársak között.

A tagintézményvezető – helyettes arról is beszélt, a felnőtté válás nem egyik pillanatról a másikra történik, az ebbe az élethelyzetbe lépő fiataloknak még sok nehézséggel és akadállyal kell megküzdenie.

Madách szavait idézve: „S az ember célja e küzdés maga.”

Sokak számára az érettségi után a továbbtanulás vagy a munkába állás következik, és ehhez könnyű utat kívánt beszédében. Az ünnepség folytatásában először a végzős osztályok tűzték fel a szalagot az iskola vezetőinek, majd valamennyi végzős tanulóra is felkerült a maturandusz szalag.

Az est második része a hagyományos táncbemutatókkal indult el. A 12.b osztály bécsi keringőt , a 12.d osztály salsát, a 12.a osztály orosz táncot, a 12.e osztály pedig swinget adott elő.
 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu