-->

Mellrák ellen: inkább kétszer feleslegesen, mint egyszer későn!

A mellrák elleni küzdelemre és a daganatos betegségek korai felismerésére hívták fel a figyelmet tegnap a Gróf Tisza István Kórház és a berettyóújfalui Egészségfejlesztési Iroda munkatársai.

„Inkább kétszer feleslegesen, mint egyszer későn”- hangzott el a vizsgálatok jelentőségével kapcsolatban a nap mottója Dr. Kóti Csabától a Dr. Böszörményi Nagy Géza teremben. Dr. Kóti Csaba a Berettyóújfalui Sebészet Osztály vezetője elmondta, a kórházban több tíz beteget kezelnek évente mellrákkal. Felhívta a résztvevők figyelmét, hogy az időben felfedezett melldaganat körülbelül 90 % - os gyógyulási esélyt jelenthet, ezért is fontos, hogy a mindennapok részévé váljon a pár percig tartó önvizsgálat. Kötetlen beszélgetés és faültetés is volt a nap programjában. A tulipánfa, amely az EFI Iroda mellett kapott helyet, mementója a mellrák elleni helyi küzdelemnek.

.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu