-->

Fél évszázados jubileumát ünnepelte a középiskola

Önállóvá válásának ötvenéves évfordulóját jubileumi emlékezéssel ünnepelte a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziuma. Az iskolát fél évszázados fennállása alatt hat igazgató vezette, számos kiemelkedő szakmacsoportban majdcsak ötezer diák végzett.


A jubileum kapcsán Dr. Vitányi István a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az egykori tanárokat és diákokat. Úgy szólt, az elmúlt évtizedek változásai az intézmény nevén is nyomon követhető, ahol mindig színvonalas oktatás folyt. Az elődök példáját követve fejlesztik tovább az iskolát – fogalmazott köszöntőjében a kerek évforduló kapcsán Pelyhéné Bartha Irén.

A főigazgató azt mondta: a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum célja a magas színvonalú képzés biztosítása a jövőben is.

Az iskola öt évtizedes történelmét, jelentősebb mérföldköveit Dr. Marinecz Kornélia tagintézményvezető idézte fel. Gáti Attila az iskola volt igazgatója beszédében a jövőt helyezte központba. Az elkövetkező ötven évben modern, diák központú iskolát vizionált, ahol a tanárok szeretik a munkájukat és a családokkal közösen, következetesen tudják támogatni a diákokat a legjobb eredmények elérésében, mint ahogy ez az előző 50 évben is így volt.

Az eseményen Bíró Gyula, a szakközépiskola egykori diákja is köszöntötte az ünneplőket. A félévszázados ünnep alkalmából százezer forint támogatást is felajánlott az intézmény könyvtárának.

A jubileum egykori és jelenleg is az iskolában tanuló diákok előadásaival és kötetlen, nosztalgikus beszélgetésekkel zárult.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu