-->

Indul a berettyóújfalui Ipari Park és iparterület fejlesztése

Hatszáz millió forintból valósul meg a több mint 3300 hektáros önkormányzati tulajdonú, bérbe adható Északi Iparterület, valamint a meglévő 26,5 hektárnyi Bihari Regionális Ipari Park elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúra fejlesztése.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 595,51 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével, és 5 millió forint önkormányzati önrészből valósul meg.  Berettyóújfalu Város Önkormányzata a még 2016-ban benyújtott Terület -és Településfejlesztési Operatív Program, Ipari parkok, iparterületek fejlesztése pályázatán nyert vissza nem térítendő támogatást a projektre. A fejlesztés a kialakítandó iparterületre betelepülni szándékozó helyi, térségben lévő, országos, országhatáron kívüli vállalkozásokat, továbbá a település, a kistérség, és a régió lakosságát célozta meg. Úthálózat, közműépítés, valamint az iparterület elérhetőségét és feltárását segítő utakat fejlesztik az Északi Iparterületen, amely a város északi területén, a 47-es 42-es főútvonalak találkozásának körforgalmától Debrecen irányába (a 47-es főút mentén), a Tesco és intézményi területek mögött helyezkedik el.

A Bihari Regionális Ipari Park részén pedig az önkormányzati tulajdonú helyi utakat újítják meg. Az érintett útszakaszok: Kádár Vitéz utca, a Vállalkozók útja teljes hossza, a Téglaparti utca a Téglaparti utca, a Körös utca. A projekt várhatóan október végére befejeződik.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu