-->

Kiemelkedő szakmai munkájáért kapott elismerő oklevelet

A Magyar Ápolók Napja alkalmából (2014 óta február 19-e) a Magyar Ápolási Egyesület a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Krónikus Belgyógyászat Osztály osztályvezető főnővérét, Sziklai Emőkét részesítette Miniszteri Elismerő Oklevélben, kiemelkedő szakmai munkájáért. A díjkiosztó gálát február 24-én a Duna Palotában tartották.

Sziklai Emőke 2001. óta  a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház dolgozója. Pályafutását diplomás ápolóként kezdte a Tüdőosztályon, 2007. februárjától a Sürgősségi Betegellátó Osztályon dolgozott. 2011-től a Krónikus Belgyógyászat Osztályon megbízást kapott az osztályvezető főnővéri teendők ellátására. Igényességének köszönhetően egészségügyi gyakorlatvezetői , majd Okleveles rehabilitációs szakember végzettséget szerzett.

Főnővéri teendői mellett aktívan részt vállal az intézeti oktatási tevékenységben, az ápoló hallgatók betanításában. Küzd és dolgozik a jövő ápolóiért, hatékonyan részt vesz a képzésükben. Szaktudásán túl hivatástudat, a szakma iránti alázat, mély empátia jellemzi. Rendkívüli problémamegoldó és kapcsolatteremtő képességekkel rendelkezik. Rátermettségének köszönhetően számos továbbképzésen szerepel előadóként. Emberszeretetével, a betegek és munkatársak felé nyilvánított pozitív hozzáállásával nagy tisztelet övezi személyiségét. Aktív tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek és munkatársai felé is hirdeti a Magyar Ápolási Egyesület fontosságát.

Az eseményen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere méltatta az ápolónőket.

Sziklai Emőke kérdésünkre elmondta, a Duna Palotában rendkívül színvonalas műsort láthattak a díjazottak. A főnővér úgy fogalmazott a díj kapcsán : „teszem a dolgom, ez az életem. Szívből dolgozom , szeretettel.”

A berettyóújfalui főnővér kiemelte a meghívón szereplő Márai Sándor idézetet is, amely a következő: „Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk.”  

 

.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu