-->

Óvintézkedések a Berettyóújfalui Bíróságon

A 2020. március 11-én a kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel a Berettyóújfalui Bíróságra történő belépés rendje megváltozik és más intézkedéseket is elrendeltek.

A Berettyóújfalui Bíróságon 2020. március 11-én a kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel elrendelték, hogy az ügyfélsegítő nap szolgáltatásai visszavonásig szüneteljenek. Erről az ügyfelek a helyben szokásos módon is tájékoztatva lesznek.

Fontos, hogy a bíróságon minden lehetséges eszköz rendelkezésre álljon az esetleges influenza gyanús tünettel érkezők kiszűrésére. A beléptetést végző rendészek a beléptetéskor kötelesek megkérdezni a belépésre várakozó személyeket, hogy a belépést megelőző két hétben jártak-e külföldön, koronavírus által fertőzött területnek számító országban (pl. Olaszország, Ausztria stb.), valamint az elmúlt két hétben kapcsolatba kerültek-e olyan személlyel, aki koronavírus fertőzés miatt karanténba került vagy koronavírus fertőzött volt.

Amennyiben valószínűsíthető a koronavírussal való érintkezés, úgy a belépésre várakozó személy nem léphet be az épületbe, továbbá az esetet a rendészek jelentik az elnöki irodavezetőnek, illetve soron kívül értesítik a tiszti főorvost.

A Berettyóújfalui Bíróság épületeiben a fertőtlenítőszer ellátása folyamatos, a portaszolgálatok és az információs pultok gumikesztyűvel, alkoholos kézfertőtlenítővel, valamint - a tárgyak, eszközök fertőtlenítése céljából – általános fertőtlenítő spray-vel lettek ellátva. A tárgyalótermeket, kezelőirodákat, folyosókat és lépcsőházakat naponta fertőtlenítik, többször átszellőztetik. Ahol sokan fordulnak meg, ott a folyamatot naponta többször megismétlik.  

Kellő körültekintéssel elkerülhető a koronavírus megbetegedés, a védekezés szempontjából fontos a higiéniai szabályok fokozott betartása.

Tájékoztatás a bíróságra történő belépés rendjének változásáról

A Berettyóújfalui Bíróságra 2020. március 13-tól a beléptetést végző rendészek a beléptetéskor kötelesek valamennyi belépni szándékozó személy - saját dolgozók és ügyfelek egyaránt - testhőmérésékletét lézeres hőmérővel megmérni.

Hőemelkedés esetén (37,2 celsius fok felett) a beléptetést a rendészek meg kell, hogy tagadják!

Amennyiben a koronavírussal való érintkezés valószínűsíthető, a belépésre várakozó személy nem léptethető be az épületbe. Az esetről soron kívül értesíteni fogják a tiszti főorvost.

Amennyiben az ügyfél belépését megtagadják, úgy a bíróság igazolja az ő megjelenését. A beléptetés megtagadásáról és a megjelenésről igazolást fognak kiállítani, amit az ügyfél az erre rendszeresített nyomtatvány formájában fog megkapni.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu