-->

Csak a sürgős egészségügyi ellátásokat végzik el

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás alapján „2020. március 16-tól a tervezett azaz, előjegyzett egészségügyi ellátás csak abban az esetben kerülhet elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor”.

A tájékoztatóban leírják, hogy az előjegyzett betegeket igyekezek kiértesíteni személyesen is, és a helyi médiumok által is.

A Minisztérium utasítása egyaránt vonatkozik a járó és a fekvőbeteg ellátásra is, így a kórházi felvételt igénylő, de halasztható kezelések (műtétek, kivizsgálások) sem végezhetők el, valamint a szakrendelések és gondozók, valamint a népegészségügyi szűrést végző egységek sem fogadhatnak előjegyzett betegeket.

Tájékoztatják továbbá az kórházba érkezőket, hogy hamarosan kizárólag egy helyen, a Rendelőintézet főbejáratán lehet belépni, ahol egy „előszűrő pontot” fognak kialakítani, hogy az esetlegesen fertőzött betegeket már a belépéskor ki tudják szűrni. Ez a biztonsági intézkedés a kórházba belépés idejét meg fogja növelni, emiatt türelmüket kérik és a betegek megértését és együttműködését.

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu