Print this page
-->

Újabb intézkedések: bezár a strand és az uszoda, korlátozzák a piaci árusítást

Március 16-án újabb intézkedéseket vezettek be Berettyóújfaluban. A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében ma több fontos döntés is született. Sajtótájékoztatón Muraközi István polgármester ismertette a helyi intézkedéseket.

A Bihar Termálliget működésének felfüggesztése után a berettyóújfalui piacon megszűnik a mozgóárusítás, csak az üzletek tarthatnak nyitva. A korábbi, szombati döntések értelmében bezárták az óvodákat és bölcsődéket is, ám ügyeleti rendszerben minden intézményben folytatódik a munka. Ma összesen 11 gyermek szülei vették igénybe a gyermekfelügyeletet. A gyermekeket ezen a héten biztosan saját intézményeikbe vihetik a szülők. A gyermekétkeztetés az iskolákban és óvodákban továbbra is biztosított, a napi egyszeri meleg ételt a szülők elvihetik az intézmények étkezőinek konyhájáról.

A rendkívüli települési támogatások iránti kérelmek befogadását a hivatal a járványveszély megszűnéséig felfüggeszti, az intézkedés nem érinti az elektronikus úton beadott kérelmeket. Az eddig benyújtott kérelmek elbírálása folyamatban van.

A Bihari Szociális Szolgáltató Központ – amely az idősek nappali illetve otthoni gondozását végzi – az elkövetkező időszakban a szociális étkezés helyben fogyasztását felfüggeszti. Az ételt csak elvitelre lehet kérni. Ez Berettyóújfalu, Bakonszeg, Furta, Kismarja, Zsáka településeket érinti. Az intézmény továbbra is folyamatosan gondoskodik a napi egyszeri meleg ételről, melyet az igénybevevők otthonába szállítanak.

A nappali ellátást időlegesen telefonon és elektronikus úton, csökkentett szolgáltatásokkal oldják meg. Céljuk az idősek otthon tartása. Az idősklubok látogatására nincs lehetőség,

A fogyatékos személyek részére ügyeleti ellátást biztosítanak Berettyóújfaluban és a környező településeken.

A családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás esetében a személyes ügyfélfogadás csak előzetes telefonos egyeztetés után lehetséges. (telefonszám: 54-500-032).

A bentlakásos intézmények (Berettyóújfaluban a Fényes-ház és a Mátyás utcai bentlakásos intézmény) ezentúl nem látogathatóak. Az intézményekbe kizárólag a konyhai beszállítók léphetnek be.

Az önkormányzat kéri a lakosokat, hogy maradjanak otthon, csökkentsék minimálisra a személyes találkozásokat.

Az általános iskolás, óvodás, bölcsődés gyermeket nevelő önkormányzati dolgozók részére a város biztosítja a távmunka lehetőségét.