Print this page
-->

„Partnerség egy jobb jövőért”- rendezvényt is szervezett Berettyóújfalu

Befejeződött a Berettyó Kulturális Központ nemzetközi, Interreg V-A programja a ROHU 283.számú pályázat. Zárókonferencián mutatták be „A fenntartható határokon átnyúló együttműködés Margitta és Berettyóújfalu települések között” című projektet, melynek keretében egy 8X10 méteres színpadfedés került beszerzésre, amelyet Berettyóújfalu város a már meglévő színpadának tartozékaként hasznosít.

A ROHU-283 projekt jóvoltából két nemzetközi rendezvényt is lebonyolított Berettyóújfalu. Az első ilyen esemény 2019. augusztus 19-én egy nemzetközi néptáncfesztivál volt, majd 2019. szeptember 14-én egy kulturális rendezvényt is szerveztek kiemelt gasztronómiai programokkal.

A projekt fő célja Margitta és Berettyóújfalu intézményeinek és közösségeinek fenntartható együttműködésének fokozása. A sajtótájékoztatón Kállai Irén a Berettyó Kulturális Központ vezetője ismertette a program részleteit, Lisztes Éva a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője pedig bemutatta a projekt kapcsán megvalósított rendezvényeket. A záróeseményen a művelődési ház vezetője szólt az idei Nyári Művészeti Fesztivál programsorozatról is, ahol hasznosítják a színpadfedést.

A projekt összesen 80.000 euró összegből valósult meg, amelyből az ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatás 68.000 euró. A Berettyó Kulturális Központ projektrésze 32.000 euró, (Európai Uniós támogatás: 27.200 €, hazai társfinanszírozás: 3199,68 € euró, saját forrás: 1600,32 €.

 

Az Interreg V-A Program változatos finanszírozási lehetőségeivel közvetlenül támogatja a határon átnyúló hatással rendelkező projekteket, elősegíti a határmenti régió együttműködésén alapuló homogén és összehangolt fejlődést, melynek végső célja, hogy a régiót versenyképesebbé és vonzóbbá tegye a mindennapi és üzleti élet, valamint a turizmus terén.

 

 

 

Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.interreg-rohu.eu

 

Logo_JPG_CMYK_HU_Interreg.jpg MK_logo-cmyk_HUN-1.jpg Slogan_HU_JPEG_CMYK_Interreg_RO_HU.jpg

sigla_GUVERNUL ROMANIEI_RO_coroana_albastru.png
.