-->

Megújult a 47-es főút városon belüli szakasza

Két ütemben készült el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, hazai forrásból a 47-es főút teljes felújítása öt kilométer hosszan, mintegy bruttó 880 millió forint értékben. A projekt részeként a burkolaton túl megújult a szakaszon található Berettyó folyó felett átívelő híd is.


Az ünnepélyes átadón Vitányi István úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszakban jelentős mértékű volt a térségben a közútfejlesztés. Az országgyűlési képviselő elmondta, a felújítás két részletben valósult meg. Az első a 42-es körforgalomtól a Berettyó hídig tartott, most pedig a 47-es főút berettyószentmártoni része újult meg. Ebből kimaradt a körforgalom- tette hozzá, de a következő időszak egyik fontos feladata lesz az ehhez szükséges 130 millió forint előteremtése. A képviselő szólt arról is, hogy ezzel a projekttel egy időben egy másik forrásból elkészült a főút melletti kerékpárút is. „Ténylegesen és képletesen is jó úton járunk, ami az útfejlesztéseket illeti” – zárta gondolatait Vitányi István.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke beszédében hangsúlyozta: a térség útfelújítási munkálatai egyenletesen haladnak. Berettyóújfalu életében a legnagyobb öröm a M35-M4-es autópályák átadása, ugyanis ezzel jelentős gépjárműforgalom terelődik el a városból, ugyanakkor az országos és nemzetközi úthálózatba is bekapcsolódik a település. Mint mondta: a most átadott 47-es útszakasz is hozzájárul ehhez és a biztonságosabb közlekedéshez. Az elnök szólt az M47-es autóút kijelölt nyomvonaláról is, mely a térség számára a kedvezőbb útvonal lesz. Hozzátette, ha ez is elkészül, akkor mondhatjuk, hogy a térség nemzetközi úthálózatba kapcsolata teljessé vált. Pajna Zoltán arról is beszélt, hamarosan elérhetővé válnak az új fejlesztési stratégiák, amelyek további beruházásokat tesznek lehetővé a térségben.

Muraközi István arról az együttműködésről szólt, melynek egyik jó példája a most átadott felújított főút. Berettyóújfalu polgármestere úgy fogalmazott: egy önkormányzat, valamint a magyar állam és a megyei önkormányzat együttműködéséből csak jó dolgok születhetnek. A nagy forgalmat lebonyolító utat használók biztonságosabban utazhatnak – folytatta a polgármester, de fontos, hogy a város elkerülő szakaszai is jó minőségben rendelkezésre álljanak. Hozzátette, ezek az útépítések és fejlesztések, mint az építőkockák egymásra épülnek és ez mind az itt élőket szolgálja.

Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója beszámolt a beruházás részleteiről. A főút érintett szakaszán a szakemberek két rétegben megerősítették a burkolatot, a szükséges helyeken pályaszerkezet cserét is végeztek, átépítették a kiemelt szegélyeket és megújították az érintett autóbusz megállóhelyeket is. Kicserélték továbbá a víznyelő aknák rácsait, szükség szerint a csatorna fedlapokat, kitisztították és rendbehozták az árkokat, átereszeket, aknákat. A 36-os kilométerszelvényben gyalogos-átkelőhelyet hoztak létre középszigettel, a szakasz végén található hídon pedig kicserélték a kötő- és kopóréteget, a dilatációs elemet és elvégezték a korlátok, valamint a betonfelületek felületvédelmét. Megújult a szakasz forgalomtechnikai jelzésrendszere és új, tartós burkolati jeleket is festettek fel.

Az ünnepélyes átadó szalagvágással ért véget


 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu