Print this page
-->

Módosulnak az emlékező programok

Módosulnak az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára szervezett megemlékezések programjai. A cél, hogy a megemlékezés és ünneplés minél kisebb létszámú és önkéntes legyen.

Berettyóújfalu polgármesterének közleménye szerint a járványügyi helyzetre és az Operatív Törzs ajánlásaira való tekintettel úgy döntöttek, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára szervezett megemlékezések programját módosítják. Muraközi István azt írta, arra törekszenek, hogy a megemlékezés és ünneplés minél kisebb létszámú és önkéntes legyen. Ezeknek megfelelően a programok a következőképpen alakulnak:
- Október 22-én, 17 órától, a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, Tornyi Ildikó színművész emlékműsorára a kiadható regisztrációs jegyek számát csökkentik, a távolságtartási szabályok betarthatósága érdekében. A rendezvényen szájmaszk használata kötelező!
- Október 23-án az ünnepi istentisztelet elmarad, az ’56-os emlékműnél 9.00 órakor kezdődik a megemlékezés, az ünnepi műsor megtartása és az Ifjúsági Fúvószenekar közreműködése nélkül. Az ünnepi beszédet követően helyezzük el a megemlékezés koszorúit. Arra kéik a koszorúzni szándékozó intézményeket és szervezeteket, hogy a lehető legkisebb létszámban képviseltessék magukat.
- November 4-én, 17.00 órától csendes főhajtás mellett gyújtunk gyertyát a népligeti emlékfánál.
A megvalósuló programokról a Berettyó Televízió és valamennyi helyi sajtó részletes tudósítást fog adni. Az ünnepi megemlékezést az elmúlt évekhez hasonlóan október 23-án délután a Berettyó Rádióban teljes egészében hallhatják.